Balans


Vandaag was het tijd voor een balansdag. Na een intensief en druk weekend, drukke tijden voor de boeg (Sinterklaas, verhuizen , werken) mezelf weer even op nummer 1 zetten en de balans opmaken.
Inmiddels ken ik mezelf en heb ik het nodig om zo nu en dan mezelf eens helemaal op te laden. Vandaag is zo’n dag dat dit nodig is. Heerlijk genoten van een wandeling en een lang en uitgebreid heet bad.
Heb je jezelf die vraag wel eens gesteld? Wie wil ik nou eigenlijk zijn? Of wie ben ik?
Ik heb mezelf onlangs deze vraag wel gesteld en heb daar uitgebreid op geantwoord. Helemaal opgeschreven hoe ik wil zijn, wat ik wil doen, wat ik wil overbrengen aan mijn kinderen en anderen.
Nu datgene nog in de praktijk brengen is niet altijd even makkelijk.
Bijvoorbeeld; ik ben geduldig. Blijft een mooi leerpunt van mij. In ieder geval iets om mee te oefenen. Een puntje voor op mijn volgende balansdag, hoe is de vordering met geduldig zijn gegaan? Hoe vaak ben ik van lieve zorgzame mama veranderd in een boos wicht dat schreeuwt dat ze (L&I) nu echt moeten luisteren, stil zitten, opruimen of wat dan ook maar….elke x vind ik een x te vaak.  Gelukkig ben ik niet echt supermama, maar gewoon mens, wat zo nu en dan haar geduld verliest.
Supermama, heb ik wel opgeschreven bij ‘wie wil ik zijn’. Daarmee stel ik mezelf ten doel, ze het beste mee te geven wat ik kan en ze uit te dagen hun beste zelf te worden die ze maar kunnen zijn.
Phoe, best een uitdaging als ik dit zo lees wat ik net heb opgeschreven. (soms gaat het typen sneller dan dat ik bewust denk)
Maar uitdagingen daar hou ik wel van. Besloten om bepaald werk aan de kant te zetten en te kijken welke nieuwe leuke uitdagingen qua werk op mijn pad komen.  Het werk voelde niet meer goed bij ‘wie ik wil zijn’ en wie ik dus ben. Wat ik ook besluit om te gaan doen, het zal beter aansluiten bij ‘wie ik nu ben’. Nog meer in balans!
©JY 03-12-2016