©FW 03-05-2018
Columns in de mail?
Ja, leuk!
                        BesteklaDe bestekla is schoon en zoveel werk was het niet eens. De rommeltjes-la is uitgezocht en eigenlijk was het zo klaar.

Nu ligt er dus alleen nog een metershoge berg met niksige dingen op het aanrecht die misschien naar de 2e hands, misschien bij het grofvuil of waarschijnlijk bij het chemisch afval moeten. Of toch maar bewaren, je weet nooit wanneer je maïskolfhoudertjes nog kunt gebruiken en je zult zien dat als ik ze weg doe ik ze morgen nodig heb.

Het is gewoon niet eerlijk dat als je heel hard aan het opruimen en schoonmaken bent er eerst altijd zo'n onoverkomelijke berg puin om je heen verschijnt. Uit het niets. Dat heeft toch nooit allemaal in dat ene kastje gepast?! Zo vol zat dat niet eens!

Nooit, nooit komt dat ooit nog goed.

Beter om gewoon alles in het kastje te blijven proppen. En als het niet meer past dan stampen we het gewoon nog even aan. Dicht is dicht.

Maar ja, als je je huis gaat onderverhuren bekijk je alles toch met andere ogen. Dan is het toch wel fijn, zo'n schone bestekla.

Straks nog even alle kruiden uitzoeken, dan zijn we daar ook weer een heel eind mee. Zo richting juni verandert ons huis langzaam in een normale, doorsnee woning. Handig, zo'n stok achter de deur.

Twee jaar geleden ben ik er ook helemaal door heen geweest.

Vraag me nu wel een beetje bezorgd af hoe het de komende jaren moet, want we blijven hiernaa voorlopig een aantal jaren braaf thuis.

Getver. Wat zullen die kastjes vies worden...