Bom

Ik vind het zo geweldig als alle puzzelstukjes op z’n plaats vallen. Echt gelukkig kan ik daar van worden. Stoppen met iets geeft weer ruimte voor andere dingen, het gaat weer stromen. Ik laat mezelf nu meedrijven op die stroom. Waar die naar toe gaat weet ik niet, maar dat maakt niet uit. Je weet in het leven toch niet wat er de dag van morgen gaat gebeuren. Zelfs niet op de dag van vandaag.
Ik volg een online training op dit moment wat me inzicht geeft in welke weg ik wil inslaan volgend jaar. Twijfel of ik mijn massagesalon in ons nieuwe huis weer wil gaan opstarten. Afgelopen donderdag kwam er redelijk onverwacht iemand voor een massage. Omdat mijn salon volgestouwd staat met dozen (jeetje wat een zooi verzamel je toch steeds weer) stond de tafel midden in de woonkamer. Maar wat fijn om er op deze manier voor iemand te kunnen zijn. Met alle tijd en aandacht die ik had heb ik gemasseerd, geluisterd en thee gedronken. Op deze manier wil ik heel graag mijn salon voortzetten dacht ik.
Vrijdagmiddag had ik even tijd om in mijn Happinez te lezen die ik aan het begin van de vakantie had gekocht (en praktisch nog geen letter kunnen lezen). Ik begon te lezen, mijn horoscoop voor volgend jaar. Geloof ik in horoscopen? Ja en nee. Maar het maakt geen zak uit eigenlijk. Ik las en wat ik las, raakte mij tot in het diepste van mijn ziel, de tranen sprongen in mijn ogen. Het sloeg in als een bom. Dit stukje sloot zó enorm aan bij mij en mijn visie op mijn toekomst. Wauw! Wat geweldig om dit te lezen, beseffen, ervaren op de een na laatste dag van het jaar. Nu kan ik de laatste dag van het jaar benutten om mijn plannen wat concreter vorm te gaan geven. Het hoeft nog niet helemaal duidelijk te zijn, maar de grote richtlijnen op papier zetten, dan gaat het vanzelf meer leven.
Kan ik met vol vertrouwen het nieuwe jaar in stappen en genieten op deze laatste dag van het oude jaar met kinderen, heerlijke muziek en puzzelen. Hou ik toch echt wel van dat puzzelen.
Mijn wens voor jullie is dat jullie met net zo’n vertrouwen 2017 inluiden vannacht, dat je leeft vanuit je hart, je licht laat schijnen en op jouw eigen manier kunt bijdragen aan een mooiere wereld.

Happy newyear!

©JY 31-12-2016