Gedachten


Vanochtend opgestaan met een stijve rug, gister ook al. Te lang niet hardgelopen. Als de ik de kinderen naar school heb gebracht eerst maar even een stukje hardlopen. Fijn mijn gedachten laten gaan op de cadans van mijn stappen. De zon scheen, het was lekker fris. Inademen door mijn neus en uitademen door mijn mond. Daar op focussen, leeg dat hoofd. Maar dat hoofd van mij wil nu niet leeg, dat zit vol. Vol met verhuisperikelen; makelaar, notarissen, behang, vloer, stukadoor, vloerverwarming, financieel adviseur. Niet perse allemaal in deze volgorde, vooral van de hak op de tak, associatief zijn mijn gedachten bezig deze hardloopsessie.

Tussen al deze gedachten door genieten van de zon, de weilanden met wat laaghangende bewolking waar de zon prachtig op schijnt. Eendjes in het water, een haan die kraait, auto’s in de verte. Ik heb nu toch echt wel 10 minuten gelopen. Waar blijft die update? Bij 5 minuten hoorde ik ook al niks. Zou mijn app toch uit zijn gegaan? Ik loop voor het eerst met een band om mijn arm waar zo heel handig je mobiel in kan. Kun je ondertussen muziek luisteren als je dat wilt, maar dat wil ik niet. Ik wil de vogels, de wind, de andere dieren en dingen om me heen horen.  Ook wil ik graag weten hoe lang ik heb gelopen en hoe ver.
Mijn app verteld me dat dan om de 5 minuten, zelfs met gemiddelde snelheid per kilometer.

Wat vond ik dat bloedirritant. Shit, ik loop te langzaam. Huh, nog maar zo kort gelopen? Ik dacht dat ik al langer onderweg was…oef zwaar zeg.
Maar nu was het dus stil, geen update om de 5 minuten. Weer nieuwe andere gedachten die langskwamen…Zou die het wel doen? Hoe lang loop ik al? Vast al wel 15 minuten. He, dan weet ik straks niet hoe ver ik heb gelopen. Zo je bent wel weer goed bezig he, eerst baal je omdat dat ding haar mond niet kan houden en erger je eraan nu ze eindelijk stil is, wil je graag dat ze je verteld hoe lang je al bezig bent!

Ik ben zelfs gestopt om te kijken of de app aan was of niet. Ja hoor, gewoon aan, kon me precies vertellen hoe lang en hoe ver ik al gelopen had. Jeeej al 18 minuten! Maar wat gek dat ze nu stil is…nou goed, ik ga weer verder….heeft me al teveel tijd gekost..

De cadans van mijn stappen brengen mijn gedachten weer bij de notaris, de makelaar, de financieel adviseur en weer niet perse in die volgorde. Als ik straks thuis ben eerst mijn lijstje afwerken, is mijn hoofd eindelijk wat leger.
©JY 17-11-2016