Internet

Is het nu toch werkelijk waar? Heb ik het eindelijk gedaan? Het is.....

Het is een wonder en het vraagt lef. Met de billen bloot; op internet.

Nou ja, niet echt blote billen, dat zou ik niet willen. Maar het is er wel van gekomen dat ik een profiel heb aangemaakt op relatieplanet. Vanaf nu RP :)

Daar is meer voor nodig dan 5 minuten tijd om een stukje te typen. Diepe reflectie op wie ik werkelijk ben of wat ik daarvan met anderen wil delen. Vooral als ik ze nog niet ken, maar wel open genoeg om het leren kennen mogelijk te maken.

Met een vriendin als buddy eerst maar eens, met een wijntje erbij, de randen van mijn profiel verkent: ik heb lef (om dit te doen) en ben ook een bange schijterd (want je gooit jezelf toch ook wel een beetje te grabbel). Ik ben eigenstandig en wil ook graag leunen. Ik werk hard en hou ook van lol trappen. Waar ben ik naar op zoek?

Weken lag het stukje te wachten totdat buddy zegt: hoppa, aanmaken dat account. En dat was zo gedaan!

Binnen 2 tellen ploppen er 50 matches in mijn box. Ik swipe en klik en veeg en daar is ook al de eerste echte reactie. Alsof je op de markt staat en iemand hard roept dat ik de laatste kilo ben voor de helft van de prijs.

Vooroordelen en verlangens suisen door mijn brain en aderen. Verstand en gevoel vechten om voorrang. Lef helpt een handje; ik mail terug!

Zo ontstaat een oefensessie aan de telefoon, met aansluitend het niet langer beschikbaar zijn van het contact. Au of oef? Is dit gewoon? Geluk hebben of vette pech? Weet ik veel in deze nieuwe wereld.

Een meeting op een parkeerplaats volgt! En pas je op met het gebruik van je eigen telefoonnummer! Dit roze overhemd is te aardig, dat brengt onvoldoende uitdaging en evenwicht.

Poging drie lijkt robuuster. We zijn bij afspraak drie. Driemaal drie is negen. Waarom kruisen onze wegen? Wat valt hier te leren, te halen, te leven? Met de billen bloot. Dat is het in ieder moment. Ook als ik mijn winterjas en wanten aan hebt, zoals vandaag. Want ik laat me zien en slecht mijn grenzen. Er is lef voor nodig om een internetcontact te leven in de echte wereld. Buitengewoon veel lef.
©Inge 18-12-2016