Uitnodiging


Dit is een uitnodiging.

Mijn Helder Water stukjes schrijf ik uiteindelijk zodat ik mijn jongens later een soort monument kan aanbieden voor als ze zich af vragen hoe hun moeder in het leven stond. Als ik schrijf met dit doel geeft me dat een enorme vrijheid. Alles is goed, alles is genoeg.

Tegelijkertijd is schrijven ook louterend. Door dingen op te schrijven, van een afstandje te kijken naar gedachtes en gevoelens kan ik ze daarna laten voor wat ze zijn. Dat is heerlijk.

En het is ook fijn om het met jullie allemaal te kunnen delen. Zonder jullie was ik denk ik al gestopt. Weet ik niet zeker, maar het zou kunnen.

Het is zo leuk, dit schrijven, vooral dus omdat het geen 'prestatie' hoeft te zijn. Vandaar de uitnodiging: Heb je zin om mee te doen? Om woorden achter te laten voor anderen, om je eigen hoofd schoon te schrijven en om dat eventueel te delen?

Denk maar mee over een vorm van publicatie. Zelf doen, besloten/open fb groep, ik kan een kopje 'gastcolumns' op mijn website zetten...

En je hoeft dus niet te kunnen Schrijven, alleen te kunnen typen ;-) Zolang het echt, raak, ontroerend, grappig, saai, zonder opsmuk is. Zoals jij bent.

En het hoeft niet, zoals ik, elke dag, natuurlijk. Eén keer is ook prima. Of wekelijks, of gewoon wanneer je zin hebt. Kijk maar.

Ik hoor het graag!
Liefs,
Femke