©FW 01-05-2018
Columns in de mail?
Ja, leuk!
                        Vakantieboekjes
Stomme ANWB-boekjes die denken dat ik met drie kinderen en een hond een 'dagwandeling' ook echt in één dag zou kunnen doen. Alsof we onze jongens überhaubt zouden weten te porren voor een DAG wandelen. Not bloody likely.

Ik wil vakantieboekjes waar in staat waar we aan een beek kunnen rondhangen zonder dat er andere mensen zijn en waar het niet gevaarlijk is en graag redelijk bereikbaar ook.

Ik wil vakantieboekjes die vertellen over plaatstelijke legendes en andere echte wetenswaardigheden.

"Hier is 150 jaar geleden een vrouw vermoord door haar jaloerse minnaar en op maandagen als de maan door de voorbij-jagende wolken schijnt spookt ze hier nog steeds rond."

"Deze stenen werden vroeger gebruikt om de zwaarden aan te scherpen waarmee de ridders de aanhangers van de slechte koning een kopje kleiner maakten. Als je heel goed luistert hoor je nog het schrapende geluid van metaal op steen."

"De grot ligt op twintig minuten wandelen van hier. Als je goed zoekt kun je gebruikte condooms vinden en lege energiedrankjesblikjes. Iedereen die deze opraapt en netjes in de afvalbak mikt mag een wens doen die binnen 50 jaar uit zal komen als je tenminste niet apathisch op de bank gaat zitten wachten."

Helaas. Er staat bijna alleen maar waar je kunt parkeren, links- of rechtsaf moet en waar je kunt eten en drinken. En dan niet

"Door dit beekje stroomt superfris en helder water. Proef maar. Maak een kommetje van je hand, vul het met water en breng het naar je lippen. Tintelen ze al?" Waarschuwing: Het zou kunnen dat uw ingewanden zulke frisheid niet meer gewend zijn en dat u last krijgt van een lichte diarree. Maar dat scheelt weer wat calorieën en het lijkt ons niet duur betaald voor zulk een heerlijheid."

"De zwarte bessen onder de lage struikjes met kleine ronde bladeren zijn bosbessen. Die kunt u eten. Er zit 1000 keer meer smaak aan dan aan de bosbessen die u bij de supermarkt koopt. Dit geldt overigens ook voor de aardbeitjes en de wilde frambozen."

Nee, je kunt ergens geld uit gaan geven bij een 'herberg' en dat klinkt romantischer dan het meestal is.

AHA!
Lightbulb: Project voor de jongens: schrijf een toeristenboekje voor je directe omgeving.

Als er dus iemand volgend jaar op vakantie wil rondom Crozet (Jura), neem even contact op; wij hebben het leukste vakantieboekje ooit voor u.